Draaierij Kniknie BVBelsebaan 65131 PH Alphen (NB)

Bedrijfsprofiel

Draaierij Kniknie wordt in 1989 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Oprichter Jac Kniknie is op dat moment in dienst bij Noverno in Gilze, maar in de avonduren en het weekend is hij druk aan de slag in zijn werkplaats aan huis. In het bezit van 1 draaibank en een zaagmachine krijgt hij het steeds drukker. In 1996 besluit Jac te stoppen bij Noverno en voor zichzelf te beginnen.

Na 5 jaar heeft Draaierij Kniknie behoefte aan een grotere werkplaats. Achter de woning wordt een nieuwe werkplaats gebouwd die drie keer zo groot is als het oude onderkomen. Ondertussen komt er een aantal machines bij, zoals een freesbank, waardoor nu ook freeswerkzaamheden verricht kunnen worden.

In de daaropvolgende jaren groeit de hoeveelheid werk explosief. Het machinepark wordt daarom uitgebreid met een kleine en een grote draaibank, een extra freesbank, een steekbank en een cirkelzaagmachine. De werkplaats aan huis is nu te klein en Jac besluit met zijn bedrijf te verhuizen naar het industrieterrein in Alphen. Op een perceel aan de Belsebaan 6 wordt in 1998 een gloednieuw bedrijfspand betrokken. Harm, de zoon van Jac, raakt in deze periode ook geïnteresseerd in het draaien en frezen. Vanaf zijn 12e helpt hij in zijn vrije tijd zijn vader steeds vaker mee.

Om nog beter op de wensen van de klanten in te kunnen spelen, besluit Jac in 2002 een Style CNC teach-in draaibank aan te schaffen. Deze machine maakt het mogelijk om sneller te werken en kwalitatief betere producten te leveren. In navolging van dit succes worden in 2006 een Style CNC teach-in freesbank en in 2011 een extra grote draaibank gekocht. Met deze laatste machine kunnen werkstukken met een diameter van ruim 1 meter gedraaid worden. Draaierij Kniknie kan daardoor prima aan de vraag naar groot werk voldoen.

In 2007 komt Harm, na afronding van zijn opleiding MBO Werktuigbouwkunde, bij zijn vader in de zaak. Samen runnen ze nu Draaierij Kniknie, een gezond bedrijf met een mooie toekomst.

Na 31 jaar is het tijd voor Jac om het stokje door te geven aan Harm. Zo gaat de onderneming per 1 januari 2020 verder als Draaierij Kniknie BV.

webdesign door grèfixcopyright draaierij kniknie 2024